Het concert dat twee jaar geleden startte in de bovenkamer van de concertcommissie leden is dan eindelijk tot uitvoering gebracht afgelopen vrijdag 17 maart. Het Harfsens Top2000 spektakel.

Afgelopen november heeft u gestemd en de top 15 uit deze stemming is ten gehore gebracht. Het publiek, wat in zeer grote getale aanwezig was, kwam binnen in de Kerst en Oud en Nieuw sfeer. Een kopje koffie, een lekkere oliebol, kerstbomen met cd’s als ballen en natuurlijk het grote Top2000 bord.

Zoals het hoort sprak de voorzitter de eerste woorden en daarna De Top2000 tune Tommy van The Who. Het presentatie duo Ageeth en Roy brak tijdens het nummer in om iedereen welkom te heten. Ze eindigden met de slogan: ” De Top2000 is AAN!”. Daarna werd gestart met nummer 15 One Moment in Time van Celine Dion, nummer 14 The Eye of the Tiger, Survivor en nummer 13 Eloise van Barry Ryan. Op dat moment breekt Henk Enderink in als lijstduwer: “Radar Love van the Golden Earring hoort er ook bij, vooral door die prachtige slagwerksolo van de slagwerkjeugd”. En de jeugd liet van zich horen!

Zoals het een echte Top2000 avond betaamt is een quiz nodig om het publiek ook even actief te krijgen. Het raden van intro’s gespeeld door de fanfare en malletband. Waar veel fouten werden gemaakt was toch echt het moment dat de fanfare en malletband door elkaar heen gingen spelen, maar niet hetzelfde nummer! Bijvoorbeeld Girl van Anouk door Sunny van Boney M. heen. Uiteindelijk werd de quiz gewonnen door Stefan Pakkert, dus als je nog een keer een Leo Blokhuis nodig hebt?!

Na de quiz ging het licht weer uit, de presentatie nam de touwtjes weer in handen en de fanfare kwam weer door met de Top2000 tune, kortom rap door met het vervolg van de top 15. Met nummer 12 Why tell me Why van Anita Meijer en nummer 11 Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Geen Top2000 avond zonder Leo Blokhuis, dus Jan Siebrink nam de presentatie over. Een prachtig verhaal over de tekst van Stairway to Heaven van Led Zeppelin nummer 10, gevolgd door nummer 9 Paradise van Coldplay. Met enkele huishoudelijke mededelingen, bijvoorbeeld over de verloting georganiseerd door de supporters was het pauze.

Na de pauze werd er gestart met nummer 8 Imagine van John Lennon en nummer 7 Paradise by the Dashboardlight van Meat Loaf. Voor nummer 6 Thank you for the Music van ABBA kwamen de hulptroepen Aniek, Lisa en Elke de fanfare en malletband helpen. Deze jeugdleden lieten horen dat de Top2000 echt hip is. Met Gerrit Valkeman als stemmer over het prachtige nummer Africa van Toto; nummer 5. En met Rood van Marco Borsato als nummer 4 spoedde SDG zich naar de nummer 1.

De top 3, door de stemmers van afgelopen november gekozen, waren Music van John Miles, Hotel California van The Eagles en de onbetwiste nummer 1 Bohemain Rapsody van Queen. Met de wijze dankwoorden van de voorzitter Wim Bouwmeester en de bloemen van Rietje Slettenhaar eindigde de geweldige Top2000 avond. Bedankt voor de komst!