Jeugd

Bij SDG kun je muziekles volgen. Hier lees je hoe dat gaat. De eerste drie lessen mag je gratis uitproberen.

Blokfluitles
Je begint vaak met spelen op een blokfluit. Zo leer je goed noten lezen en samen spelen. De lessen worden gegeven in een groepje, naast het leren blokfluit spelen is dit dus ook gezellig! De lessen zijn op maandagmiddag van 14.30-15.00 uur.

Saxofoonles
Je krijgt alleen of in tweetallen les. Moment in overleg.

Koperblaasles
Deze lessen volg je alleen. Momenteel is er geen lesdag vastgesteld. Bij interesse kunt u ons een mail sturen en kan er overleg plaats vinden over de lesdag.

Slagwerkles
Ook hier krijg je in je eentje les. Je leert hier op een trommel spelen of op een melodie-instrument, zoals de xylofoon. De lessen zijn op maandagavond.

NIEUW

Vanaf 8 april 2024 start SDG weer met een jeugdorkest, vanuit de klassenorkesten van het project ‘Meer muziek in de klas’. Wil jij ook starten met muzieklessen? Dan ben je ook van harte welkom!

 

In de fanfare en malletband

Kun je goed op een instrument spelen, dan mag je examen doen! Dat gaat in twee keer. Eén keer theorie, je weet dan van alles te vertellen over je instrument en over muziek. En één keer praktijk. Dan speel je een aantal stukken. Je kunt het theorie-examen en praktijkexamen op twee verschillende dagen doen, of op dezelfde dag.

Als je naar het examen bent geweest, mag je daarna meespelen met de fanfare of de malletband! Gezellig!

Voor meer informatie over de lessen kunt u ons een mail sturen of bellen.