Jeugd SDG Harfsen

Jeugd

Bij SDG kun je muziekles volgen. Hier lees je hoe dat gaat.

Blokfluitles
Je begint vaak met spelen op een blokfluit. Zo leer je goed noten lezen en samen spelen. De lessen worden gegeven in een groepje, naast het leren blokfluit spelen is dit dus ook gezellig! Lessen worden gegeven door Jannie de Jong. De lessen zijn op maandagmiddag van 14.30-15.00 uur.

Saxofoonles
De leraar van de saxofoons is Douwe Laansma. Je krijgt alleen of in tweetallen les. Deze lessen zijn op de maandagmiddag/avond.

Koperblaasles
Deze lessen volg je alleen. De les wordt gegeven door Cor Lam, ook de dirigent van onze fanfare. Momenteel is er geen lesdag vastgesteld. Bij interesse kunt u ons een mail sturen en kan er overleg plaats vinden over de lesdag.

Slagwerkles
Ook hier krijg je in je eentje les. Je leert hier op een trommel spelen of op een melodie-instrument, zoals de xylofoon. Otto Camfferman geeft de lessen. Deze zijn op maandagmiddag.

 

Kun je goed op een instrument spelen, dan mag je examen doen! Dat gaat in twee keer. Eén keer theorie, je weet dan van alles te vertellen over je instrument en over muziek. En één keer praktijk. Dan speel je een aantal stukken. Je kunt het theorie-examen en praktijkexamen op twee verschillende dagen doen, of op dezelfde dag.

Als je naar het examen bent geweest, mag je daarna meespelen met de fanfare of de malletband! Gezellig!

Voor meer informatie over de lessen kunt u ons een mail sturen.