Jeugd SDG Harfsen

Jeugd

Bij SDG kun je muziekles volgen. Hier lees je hoe dat gaat.

Blokfluitles
Je begint vaak met spelen op een blokfluit. Zo leer je goed noten lezen en samen spelen. Lesdag is momenteel niet bekend maar neem bij interesse vooral contact met ons op! Wij zijn druk bezig een nieuw clubje op te richten.

Saxofoonles
De leraar van de saxofoons is Douwe Laansma. Je krijgt alleen of in tweetallen les. Deze lessen zijn op de maandagmiddag/avond.

Koperblaasles
Deze lessen volg je alleen. Op dinsdagmiddag/avond geeft Cor Lam, de dirigent van het orkest deze lessen. Dit is voor de repetitie van de Fanfare, kun je vast even blijven kijken hoe het daar gaat!

Slagwerkles
Ook hier krijg je in je eentje les. Je leert hier op een trommel spelen of op een melodie-instrument, zoals de xylofoon. Otto Camfferman geeft de lessen. Deze zijn op maandagmiddag.

Kun je goed op een instrument spelen, dan mag je examen doen! Dat gaat in twee keer. Eén keer theorie, je weet dan van alles te vertellen over je instrument en over muziek. En één keer praktijk. Dan speel je een aantal stukken. Je kunt het theorie-examen en praktijkexamen op twee verschillende dagen doen, of op dezelfde dag.

Als je naar het examen bent geweest, mag je daarna meespelen met de fanfare of de malletband! Gezellig!