We hebben jullie een tijdje in spanning moeten houden, maar hier zijn ze dan: de foto’s van Harfsen draait doorrrr op 15 en 16 december 2017!

Wat waren het twee geweldige avonden. In navolging op A Night Like This in 2012 sloegen toneelvereniging de Veldhoekers en SDG opnieuw de handen ineen en hebben een avondvullend programma samengesteld. De avond begon in kerststemming, waarbij een kerstboom werd opgetuigd. Daarna begon De wereld draait door, maar dan op zijn Harfsens. Dinant Jimmink was Matthijs van Nieuwekerk, en Marije van der Wal tafelgast Yvon Jaspers. Allerlei gasten kwamen voorbij: de drie vrouwleu die een oeuvre award ontvingen, jeugdleden die het stuk ‘de rechter’ lieten zien, Boer zoekt Vrouw met dansende koeien, de huisband van HDD, Half Harfsen Bakt en het dorpslied van Harfsen.

Na de pauze kwamen de muzikanten op in prachtige galakleding en kon het tweede deel van het programma van start gaan. Het tweede deel van de avond, Harfsen Draait Doorrrrr University, stond in het teken van de Pieperom, een mystiek moerasgebied in het Harfsense Broek. Drs. Mw. Muggezifter vertelde over haar onderzoek naar deze legende. Ageeth vertelde daarna het spannende verhaal van de pieperom, omlijst met het nummer de Witch and the Saint van de fanfare. Verder kwamen de kozakken nog langs, zongen Dirri Huurnink en Roy Klumper samen  en speelde de malletband Somebody that I used to know met boomwhackers. De avond werd afgesloten met het lied Spoken in het bos.

Meer foto’s vind je op onze facebookpagina.