Fanfare

Het fanfareorkest bestaat uitsluitend uit blaasinstrumenten met een slagwerkgroep. De blaasinstrumenten zijn onder te verdelen in de groepen: zacht koper, helder koper en saxofoons.

De groep zacht koper wordt gevormd door de serie saxhoorns (genoemd naar haar ontwerper: Adolpho Sax) die – van hoog naar laag – bestaat uit bugels, althoorns, baritons of tenorhoorns, tuba’s en bassen. Naast de althoorn wordt ook de waldhoorn gebruikt. De bugels, verdeeld in 1e, 2e en 3e bugels, zijn de melodiegroep van het fanfare orkest, vergelijkbaar met de strijkersgroep in het symfonieorkest.

De groep helder koper bestaat uit de 1e en 2e kornet, de 1e en 2e trompet en de 1e, 2e en 3e trombone.

Tot slot de groep saxofoons, die is samengesteld uit de instrumenten  – weer van hoog naar laag – sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon.

Het slagwerk bestaat uit de bekende “grote drie”: kleine trom (+drumstel), grote trom en een stel pauken. Daarnaast nog een groot aantal slagwerkattributen.

De leiding is in handen van onze dirigent Cor Lam. Samen met hem en de leden is elke repetitieavond een gezellige doch serieuze bezigheid. Naast het repeteren worden er ook optredens gegeven, onder andere tijdens de jaarlijkse muziekuitvoering en het Harfsens Feest.

Nieuwe enthousiaste leden zijn altijd welkom. Elke dinsdagavond wordt er vanaf 20:00 uur gerepeteerd in Dorpshuus Hoeflo te Harfsen.

Mocht u interesse hebben of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat.