Afgelopen vrijdag 13 november was het dan eindelijk zover. HET jaarlijkse concert van SDG! Deze keer ging SDG alle kanten op en dat werd wel heel letterlijk genomen.

Na mooie woorden van de voorzitter gaf het jongste lid een spetterende show weg op de blokfluit, zelfs twee stukjes samen met “tante Magda en opa”. De fanfare ging verder met een avondserenade (Evening Serenade), Saint and the city en The Acrobat. Diverse hoogstandjes kwamen langs zoals een prachtige solo van Bennie Brummelman op de trombone. Het publiek viel van de ene verbazing in de andere, doordat de malletband een djembéband bleek te zijn. Bekende stukken in een swingend, relaxt jasje! Annie, Rietje, Gea, Wesley en Roy ging als leeuwen en olifanten te keer tijdens The Lion sleeps tonight, Baby Elephant Walk en Demasiado Corazon met hulp van Nico van Kan en Yaya. En alsof dat nog niet genoeg was werd door fanfare en de harfsense band Free Willy Crazy little thing called love ten gehore gebracht. TE gek, dat was het. Dit kun je ook zeggen over onze jubilarissen: Ria 25 jaar, Rietje en Annie al 50 jaar muzikaal actief bij SDG. Gefeliciteerd!

Na de pauze lieten de slagwerkleerlingen al hun kwaliteiten horen, want van de jeugd moeten we het hebben. De fanfare vervolgde het concert met The Rock en Down on the Corner. Deze laatste wederom met Free Willy. Een rockband en een fanfare gaan prima samen. Walking Rag, Tune for All en Why tell me why waren drie weerzinwekkende stukken van de malletband. Zelfs het publiek werd aan het werk gezet. Met John Williams in Concert, Radar Love met Free Willy en Latte Macciato ging de fanfare verder door het programma. Van grote filmmuziek krakers tot een muzikale smaakbeleving van een kopje koffie. Alles is mogelijk bij SDG.

De avond werd afgesloten met One moment in Time door fanfare en malletband samen. Ook deed de voorzitter nog een zeer belangrijke oproep: “Geweldig toch dit concert, kom ook muziek maken bij SDG. We want you!”. Na enkele bedankjes maakten Free Willy met alle feestgangers (want dat zijn muzikanten) er nog een lange, gezellige avond ervan. Tot snel in maart! Of eigenlijk beter gezegd: tot dinsdag of donderdag zodat je tijdens het volgend concert meedoet.