Ik ben Monique Bouwmeester en speel bij de malletband van SDG. In 1986 ben ik begonnen op Cornet. Na een aantal jaren spelen bij de fanfare, begon de malletband te trekken. Een stoomcursus bij Harry over hoe je die twee stokken moet vasthouden en twee maanden later meedoen met het jaarlijkse concert in Hoeflo!
Deze combi heb ik twee jaar volgehouden. Ik zag mijn vader al jaren heen-en-weer sjeesen……dus heb ik (heel verstandig) één van beiden, in dit geval het orkest, adieu gezegd.
Sinds ik in Zutphen woon, tuf ik elke donderdag met Harry mee. Soms hij met mij, als er een biertje te drinken is. Iedere donderdag is weer een feestje om naar de repetitie te gaan (behalve zo voor het concert in maart). We noemen onszelf weleens de mallotenband en daar zijn we maar wat trots op! Muziek maken, maar vooral met plezier!
Naast dit drukke bestaan bij de mallet, ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Ik werk in Twello bij groep 3/4 (Zeg maar klas 1 en 2…..pap). Soms neem ik mijn instrument mee. Het fenomeen Malletband is, ondanks een heel goede Malletband in Twello zelf, nog steeds wat onbekend. Vaak laat ik de kinderen foto’s op de site zien of de filmpjes op You Tube.
Samen met Henri houd ik de site bij voor SDG. Via deze rubriek willen we iedereen een beetje bekender maken met de leden van SDG, kortom de mensen achter de lessenaars. We beginnen op deze nieuwe site niet alleen met twee leden, maar ook met de twee mensen ‘achter de site’! De volgende lessenaar staat bij Henri!