Ik ben Jan Kl.T. en speel sinds 1953 bij SDG.

Dat ging als volgt. Gerrit Pelgrum ( de vader van Roelof) kwam vragen of ik muziek wel leuk zou vinden. Hij had gehoord dat het voetballen niet erg wou lukken. Omdat ik een, toen ook al, klein ventje was en moest voetballen met jongens tot 18jr. (ik was 12) was dat eerst geen succes. Ik kwam huilend thuis en zei tegen Pa en Ma, ik goa van de voetbal af. Later vond ik het voetballen ook leuk en heb, na mijn militaire dienst, tot mijn 35ste gespeeld bij SV Harfsen.

Bij SDG kreeg ik een bugel  en les van Jan v.d. Bosch de dirigent.Je kwam er al snel “tussen te zitten” Van een herhaling of DC teken had je nooit gehoord.  Maar het leerde snel en je medemuzikanten hielpen je wel op weg.

Na de bugel heb ik een jaar of wat hoorn gespeeld en nu speel ik op de euphonium. Een mooi instrument en fijne collega’s om mij heen. De repetities vind ik fijn o.l.v. Cor en meestal is de Zeedijkexpres (Bennie, Toos en ik) wel compleet. Zo’n 30 jaar geleden bestond de expres uit 6 leden (Arend W., Antoon W. , Bennie B., Frits, Hermie en Jan Kl.T. Ik had een kist gemaakt voor op de fietsdrager om alle instrumenten mee te kunnen krijgen, want, we gingen met 1 auto. De chauffeur, Antoon ernaast en Frits tussen z’n benen  en de rest achterin. Eigenlijk kon dit niet.  Prachtige tijd.

Roelof en Henk vertelden al van de buitenlandse reisjes, helemaal mee eens.  Mooi, veel lol gehad.

De concoursen, ik heb ze soms minder leuk gevonden, wat een stress, het ergste waren vaak de dirigenten, zo zenuwachtig. Maar, b.v. in Enschede was de ontlading na het behalen van de eerste prijs, wel heel uitbundig.

En ja, verder, voor wie het niet weten ik woon al meer dan 50 jr. samen met Stieneke met veel plezier aan de Zeedijk, waar we al zo’n 45 jr. ook met veel plezier Texelaar schapen fokken.

Tenslotte hoop ik nog een tijdje mee te kunnen bij ons mooie clubje want als het eens even tegen zit is muziek een geweldig medicijn.

Groeten Jan Klein Teselink,

En de lessenaar geef ik door aan  Henk Klein Lebbink.