Geboren aan de Lochemseweg op 7 december 1946 en daar ook opgegroeid. In Harfsen naar school gegaan, en daardoor een ledenwerving van SDG bij de muziek gegaan op 10 jarige leeftijd. Na enkele weken theorie van J. v.d. Bos, kreeg ik een cornet, en daarna al gouw een bugel, die probeerde ik recht te krijgen. (onder het motto; toe ma jongs, bloost ’t er ma in) 30 jaar heb ik de bugel bespeeld. Later onder leiding van D. Veldhuis, heb ik vele keren met Klarenbeek en Terwolde meegespeeld. Vele buitenlandse reisjes hebben we toen gehad met de korpsen. En ook de concoursen niet te vergeten. Omdat ik parttime bij OAD werkte, heb ik vaak een bus gehuurd voor diverse uitjes. Als je ouder wordt, ga je veelal naar een groter instrument. Vandaar dat ik nu euphonium met plezier bespeel, en ik hoop dit nog vele jaren vol te houden. Bij muziek SDG kun je jarenlang musiceren: van 8 tot 80+…

Groeten Henk

De lessenaar geef ik door aan Dineke Kaatman.