Ik ben Annie Pasman en woon samen met Gerrit aan de Heideweg. Hier hebben we een varkensbedrijf gehad, waar we een aantal jaren geleden mee gestopt zijn. Sindsdien heb ik buitenshuis gewerkt als administratief medewerkster bij verschillende bedrijven. Helaas ben ik op dit moment werkeloos en hoop nog voor een paar dagen een baan te vinden.
Bij SDG speel ik op de kleine trom. Als 11-jarige ben ik begonnen met een grote groep uit onze klas. Rietje en ik zijn nog van deze lichting actief bij de muziek.
De lessen werden in het begin gegeven op de lagere school. Henk Simmelink was onze leermeester.
Van zeepkisten gemaakte trommels waren onze eerste instrumenten. Wat waren we trots!
Het marcheren leerden we in de lange gangen van de school en al spoedig mochten we mee de weg op. We hebben onderhand al heel wat kilometers in de benen.
Nog steeds ga ik met veel plezier naar de repetities. Er is wel veel veranderd de jaren door.
Vroeger waren we bij “de tambours”, zoals we dat noemden. Alleen ongestemd slagwerk.
Nadat we een tijdje als “lyrakorps” door het dorp gingen, is het nu de “malletband”. We hebben nu veel melodische instrumenten, die maken het allemaal minder saai. Nu zijn we met leuke, moderne (of ook licht klassieke) muziek aan de slag. Het kunnen gewoon marsen zijn, maar ook muziek uit de wereld van de pop. Harry weet ons steeds weer enthousiast te maken.
Achter mijn lessenaar staat altijd wel de trom, maar tegenwoordig worden we ook af en toe ingezet als percussionist. Dat kan van alles zijn: tamboerijn, triangel, bongo’s, conga’s enz.
Een gezellige club. Ik zou het niet willen missen !
We gaan nu een kijkje nemen achter de lessenaar van Henk Slettenhaar.